Film og TV

Find inspiration og nyttig viden i de film, Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Økologisk Landsforening har produceret om skovlandbrug.

Skovlandbrug på Youtube

Se de film, Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Økologisk Landsforening har produceret om skovlandbrug på Youtube:

Link til film om skovlandbrug på Youtube

Anders Brøgger Jensen fra Skovdyrkerne og Julie Rohde Birk fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug fortæller om effekterne af at plante træer i landbruget. 

Se videoen på YouTube her.

Kvæget kan bl.a. bruge træerne til skygge, som kløpind og foder.

Se videoen på YouTube her.

Træer har forskellige effekter, som vi gerne vil udnytte i landbruget. Hør projektleder Julie Rohde Birk fortælle, hvilke effekter træerne har.

Se videoen på YouTube her.

Skovlandbrug kan være vejen frem for et mere klimavenligt landbrug. En god etablering af træerne er helt afgørende, for deres overlevelse og vækst. I videoen her viser Julie Rohde Birk, hvad du skal være opmærksom på, når du planter et træ.

Se videoen på YouTube.

Træerne er plantet for at øge dyrevelfærden hos grisene og afhjælpe de udfordringer, der kan være med grise på friland i de varme perioder af året.

Se videoen på YouTube.

Vi bør dyrke flere nødder i Danmark. Det mener den engelske nøddeekspert Martin Crawford. Se mere i denne video, hvor han også giver et par tips til, hvordan vi kan dyrke flere nødder i det danske klima og dermed få flere lokalt producerede fødevarer.

Se videoen på YouTube.

Lars Olesen fra Hesle Nygaard fik en valnøddeplantage ved lidt af en tilfældighed, men nu er han en af de få avlere af økologiske valnødder i Danmark. Hør om hans erfaringer med produktionen og Innovationscenter for Økologisk Landbrugs arbejde med at undersøge potentialet for økologisk nøddeproduktion i Danmark i videoen her.

Se videoen på YouTube.

Køer på skovtur i TVMidtVest

Køer på skovtur: Nyt forsøg skal undersøge om skov-køer gavner klima og dyrevelfærd. TVmidtVest, indslag juni 2021.

Fodring med løv til køer

Anders Elmholdt fra Skovdyrkerne fortæller om høst af løv i læbælter. Center for Frilandsdyr udfodrede løvet til en gruppe goldkøer.

Se videoen på YouTube.